Eiken tafel | Robuust

Industriele eiken tafel met stalen Trapezium-onderstel 

Algemeen 

 • Afmetingen
 • Totale hoogte van de tafel;  77 cm
 • Lengte blad 160 tot ieder gewenste afmeting 
 • Breedte blad; 100 cm
 • Dikte massief blad 4-5 cm 
 • Hoogte tot onderkant blad; 72 cm
Eiken bladen

Kwaliteit staat bij ons hoog in het vaandel en onze eiken tafelbladen voldoen aan de beste kwaliteitseisen. Onze massieve boomstameiken tafelbladen zijn gemaakt uit het mooiste Franse eikenhout. Boomstamblad geeft een warm en natuurlijk karakter weer omdat de zijkanten niet worden gladgeschuurd maar het natuurlijke karakter van de boom behouden. Voordat de tafels geproduceerd worden, wordt het hout in droogovens gedroogd naar een vochtpercentage van rond de 14%. Na het drogingsproces worden de mooiste balken geselecteerd om  de geheel op maat gemaakte tafel te maken. Als de tafel klaar is, wordt deze vervolgens verder gedroogd tot een vochtpercentage 12% zodat de werking van het hout beperkt wordt. Nadien wordt de tafel geschuurd om hem de juiste uitstraling te geven. De tafelbladen zijn massief en hebben een dikte van ongeveer 5 centimeter. 
 
Afwerking eiken
Onze tafelbladen worden van rustiek eiken gemaakt. Onze rustieke bladen bevatten geen grote scheuren, maar kleine scheurtjes en noesten zijn wel aanwezig. De grote scheuren worden door ons opgevuld zodat er geen vuil in kan komen. Onze tafels worden standaard afgewerkt met parketolie, zodat de tafel goed beschermd is en je de tafel eenvoudig met een doek schoon kunt houden.  
 

Stalen Trapezium onderstellen

Stalen trapezium onderstellen geven een groot verschil in de uitstraling van een tafel. Een boomstamtafel gecombineerd met stalen U onderstel en een robuust landelijk boomstamblad geeft een warme industriele natuurlijke uitstraling. Het U onderstel is gemaakt van 10x10 cm kokers in industrieel zwart met daaroverheen een blanke coating, Onze frames worden eerst chemisch gereinigd en daarna voorzien van een professionele poedercoating en geen goedkope coating die al na een paar maand loslaat en waardoor de onderstellen zullen gaan roesten. Het onderstel geeft een unieke industriële uitstraling doordat de structuur van het stalen profiel zichtbaar blijft. Het laswerk wordt uitgevoerd door vakkundige mensen en gebruiken hiervoor de beste technieken. 
 
Esthetisch
Iedereen heeft een eigen smaak. Meubels zijn verkrijgbaar in allerlei soorten modellen, ronde meubels, ovale meubels, boomstammeubels, rechthoekige meubels of zelfs vierkante  meubels. Daarbij kan een meubel ruw of glad afgewerkt worden. Als eindafwerking kan vervolgens ook nog gekozen worden uit verschillende kleuren en behandelingen. Er zijn dus veel aspecten waar rekening mee gehouden dient te worden. Het is dus belangrijk om hier een goed advies over in te winnen.

Praktisch
Denk bijvoorbeeld aan het schoonmaken van een meubel. Met kinderen is het bijvoorbeeld handig om een meubel te hebben die makkelijk schoon te maken en te onderhouden is. Ook is het belangrijk om de juiste afmetingen te kiezen. Elk mens is anders, daarom is het dus ook van belang om een meubel met de juiste hoogte, gecombineerd met de juiste stoelhoogte uit te zoeken.

Onze  meubels zijn voor ieder zijn wens te maken op afwerking, kleur, lengte, hoogte en breedte. Daardoor kan elke  meubel gepersonaliseerd worden. Deze zijn door u zelf samen te stellen op onze website. Iedere meubel is daardoor uniek.

Lassen van onderstellen
Onze onderstellen worden door vakkundige mensen gelast die al jarenlang dit werk uitvoeren en met de nodige nauwkeurigheid te werk gaan. Dit zie je terug in de onderstellen, wat bestaat uit een gladde strakke las waar geen klodders o.i.d. aanzitten of een stukje wordt vergeten te lassen. Uiteraard blijft het een  look en dit mag ook gezien worden daarvoor heet het ook industrieel maar het moet van een goede kwaliteit zijn en hier staan onze mensen voor. Een goede lasnaad zal niet loslaten na verloop van tijd, het onderstel zal uiteraard niet kunnen slijten zoals hout wel doet.

Poedercoating meubels
Wanneer de onderstellen gelast zijn en uit de productie komen zijn ze zwart en voorzien van een walshuid. De volgende fase breekt aan; het staal wordt chemisch schoongemaakt, zo heb je al de  uitstraling, maar dan heb je eigenlijk alleen nog ruw staal en gaat hij roesten zodra hij in contact komt met water. De onderstellen gaan daarom door naar de poedercoater. Zij zijn gespecialiseerd in het poedercoaten van staal en voorzien de onderstellen van de juiste poedercoating, dit kan blanke poedercoating zijn zo behoud je de  uitstraling of de wat nettere uitstraling en wordt het onderstel voorzien van een RAL kleur, zwart, wit hoogglans of mat. Als de onderstellen dan opgedroogd zijn zijn ze klaar om vervoerd te worden. Andere aanbieders willen nog wel eens een wat eenvoudige laklaag op de onderstellen aanbrengen dit is voor tijdelijk gebruik prima, maar je ziet in de loop van de tijd dat deze laag eraf zal gaan en de onderstellen zullen gaan roesten.

Kortom
Wat onderscheid nu de ene  meubel van de andere en waar koop je waar voor je geld? Een vraag die velen zich stellen, en waar koop je met het volste vertrouwen je meubel, en dan ook nog online zonder het eerst te kunnen bezichtigen of ga ik toch liever naar een woonboulevard om te zien wat je koopt. Tafelexpress wil graag het beste voor zijn klanten, en aangezien wij alleen een webwinkel en een werkplaats hebben willen wij dat vertrouwen graag overbrengen naar de klant. Wij proberen op een juiste manier te adviseren zowel telefonisch als via de mail. Zo denken wij graag mee in het inrichten van het interieur. Stuur bijvoorbeeld foto’s van de kleuren die je al in huis hebt en wat staat daar het beste bij, want meubelkleuren zien van een plaatje blijft toch altijd lastig. En moet ik dan een recht blad, ovaal blad of toch rond wij helpen graag hierover mee te denken want je wilt toch een pronkstuk hebben in je woonkamer die ook nog eens jaren meegaat. Onze  meubels maken dit waar!
 

Tafelexpress tafel uit Twente, alle voordelen op een rijtje:

 • Gegarandeerd de laagste prijs van Nederland
 • Gemaakt door ambachtelijke vakmensen
 • Schroeven worden meegeleverd bij de levering, de onderstellen worden los van het blad geleverd
 • Zelf samen te stellen
 • Levering op zaterdag mogelijk
 • Inclusief levering van uw boomstamtafel

Schrijf een beoordeling

Je moet inloggen of registreren om een beoordeling te plaatsen.

Eiken tafel | Metalen Trapezium onderstel

 • Productcode: Eiken tafel | Robuust
 • Beschikbaar: Op voorraad
 • €850,00


Beschikbare opties